Suç makinesi polisi katletti, Bakan'a CHP'den tepki geldi: O tavizi 26 kez vermişsiniz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi sonrası Bakan Yılmaz Tunç'u eleştirerek, suçlulara verilen tavizleri hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Gökçen, “Suçu önlemek için politikanız olacak; ceza vereceksiniz, caydırıcı olacak. Gencecik insanlarımızı, kadınları, polisleri koruyamadıktan sonra 22 yıllık bir iktidar döneminde kimse hikaye anlatmasın” dedi.

Yılmaz'ın, suçlulara taviz vermemekten bahsetmesini eleştiren Gökçen, “Siz o tavizi 26 kere vermişsiniz” ifadelerini kullandı. Gökçen, Yunus Emre Geçti'nin Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Geçti'nin 26 suç kaydının bulunduğunu ve bu suçlar arasında kasten yaralama, uyuşturucu, cinsel taciz, çocuğa karşı cinsel istismar, hırsızlık ve mala zarar verme gibi ağır suçların yer aldığını belirtti.

Ayrıca, son dönemlerde meydana gelen başka örneklerden de bahseden Gökçen, “Gafer Bozdemir, Döne Özdemir'i Sıhhiye Metro İstasyonunda bıçaklayarak katletti. Bozdemir hakkında uzaklaştırma kararı vardı ve elektronik kelepçesi bulunuyordu. Bülent Şengün ise gasp ettiği araçla İzmir Torbalı'da cinayetler işledi. Şengün'ün daha önce cinayetten hüküm giydiği ortaya çıktı” dedi.

Gökçen, bu olayların adalet ve infaz sisteminin hiç çalışmadığını ortaya koyduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Suçu önlemek için politikanız olacak. Ceza vereceksiniz, caydırıcı olacak. İnsan gücü ve kaynağınızı siyasi baskı için heba etmeyeceksiniz” şeklinde konuştu. Gökçen, güvenliğin sağlanamadığı bir ortamda 22 yıllık iktidar döneminin kimseye bir şey anlatamayacağını vurgulayarak, “Yılmaz Tunç hala suçlulara taviz vermemekten bahsediyor. O tavizi 26 kere vermişsiniz.”

memur5.com

Bakmadan Geçme