Taşova'da Kütüphane Haftası kutlandı

AMASYA (AA) - Taşova'da, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen programda ilçe kütüphanesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Kütüphane Şefi Mine Sayan, insan yaşamının sürekli geliştirilmesi ve sürdürülmesinde en temel ihtiyaçlardan biri olan ve içinde bulunulan çağa adını veren bilginin, kütüphanecilik mesleğinin odak noktasını oluşturduğunu anlattı.

Okumanın, araştırmanın ve öğrenmenin merkezi olan kütüphanelerin her türlü eğitim aşamasında yön belirleyici ve hayata tutunabilinecek bilgilerin toplandığı mekan olduğunu vurgulayan Sayan, kütüphanelerin barındırdığı bilgi kaynakları ile bilginin ve belgenin edebi merkezleri arasında yer aldığını kaydetti.

Öğrenciler tarafından hafta kapsamında şiirlerin seslendirilmesinin ardından kitap ve okuma konulu skeç sahnelendi. Daha sonra ilçe halk kütüphanesinden 2015 yılında en çok kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Kaymakam Kudret Kurnaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akcan, Belediye Başkanı Bayram Öztürk tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Kocaoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ziya Burak Gürgah, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Müftü Harun Yılmaz, İl Genel Meclis üyesi Hayati Özkan ile kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar de katıldı.

Bakmadan Geçme