TBMM'nin gündemi İsrail-Ortadoğu konulu gizli oturum ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

TBMM'de yoğun hafta: Bakanlar İsrail ve Orta Doğu hakkında bilgi verecek, Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifinin görüşülmesine devam edilecek.

İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde. Meclis Genel Kurulu, 8 Ekim Salı günü toplanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bölgedeki son duruma ilişkin milletvekillerine bilgi verecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi

Ayrıca, Genel Kurul'da Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. 42 maddeden oluşan teklifin, 25 maddesi kabul edildi. Teklif, öğretmenlere yönelik şiddetin cezasının artırılmasını öngörüyor. Kasten yaralama suçuna 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilebilecek. Milli Eğitim Akademisi kurulması ve öğretmenlere yönelik hazırlık eğitiminin bu akademi tarafından verilmesi de teklifin maddeleri arasında yer alıyor.

Komisyonlarda yoğunluk

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İslamofobi ve ırkçılıkla ilgili alt komisyonu çarşamba günü toplanacak ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) konuya dair sunumu dinlenecek. Meclis, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na da 3 üye seçecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme