TBMM'nin gündeminde bu hafta 9. Yargı Paketi var

Genel Kurulun gündeminde Tüketiciyi Koruma Kanunu ve 9. Yargı Paketi var.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 9. Yargı Paketi'ni görüşecek. Tüketici sözleşmeleri ve uzlaştırma müessesesi gibi düzenlemeleri içeren bu paket, ticari uygulamalarda yeni adımlar atılmasını sağlayacak.

Genel Kurul, haftalık çalışmasına 15 Ekim Salı günü başlayacak ve ilk olarak Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi'ni ele alacak. Teklif, kredi sözleşmelerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan tanıyacak ve tüketicinin kimlik doğrulama yöntemleriyle işlemleri onaylamasını gerektirecek. Ayrıca doğrudan satış sistemlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirilirken, uzlaştırma müessesesi ticari reklamlar ve haksız ticari uygulamalara da uygulanabilecek.

TBMM'de ayrıca 9. Yargı Paketi'ne ilişkin görüşmeler de başlayacak. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sayısı artırılacak, hakim ve savcı yardımcılarının mülakat kriterleri değiştirilecek. Ayrıca, trafikten men edilen ve 6 ay içinde teslim alınmayan araçların satışına ilişkin yeni düzenlemeler yapılacak.

Genel Kurulun bu hafta Lübnan'da görev yapan Türk askerlerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereyi de görüşmesi bekleniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme