Tekmeyle yardımcısının kapısını kırdıran okul müdürü açığı alındı

Bursa'da kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırdıran okul müdürü açığa alındı.

Bursa'da, kadın müdür yardımcısı D.K.'nin odasının kapısını kırdıran okul müdürü E.K.K. açığa alındı. Olay, Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi'ndeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana geldi.

2023 yılında okul müdür yardımcısı olarak atanan D.K. ile okul müdürü E.K.K. arasında, D.K.'nın atanması sonrası yaşanan tartışma, durumu daha da kötüleştirdi. D.K., E.K.K.'nin kendisine "Benim haberim olmadan bu okula nasıl atanırsın? Bana sormadan okula başlayamazsın. Ben kendi istediğim kişiyle çalışırım" şeklinde sözler sarf ettiğini belirtti. D.K., ayrıca, kendisine verilen odanın karanlık olduğunu ve sürekli mobbing uygulandığını ifade ederek durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti.

Şikayet sonrası D.K.'nın odası değiştirildi. Ancak, iddialara göre, okul müdürü E.K.K. odanın içinde bulunan tuvaletin herkes tarafından kullanılacağını söyledi. Bunun üzerine D.K., odasının kapısını kilitledi. E.K.K., bu duruma müdahale ederek, kapıyı önce çekiçle, ardından da tekmeyle kırdırdı. E.K.K., D.K.'nın eşyalarını dışarı çıkartarak odayı boşalttı. O anlar, D.K. tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Olayın görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı, duruma ilişkin derhal soruşturma başlattı ve okul müdürü E.K.K.'nın açığa alındığı duyuruldu. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bir okulda, okul müdürünün güç kullanarak müdür yardımcısının kapısını kırdı haberine ilişkin; Valiliğimizce inceleme ve soruşturma başlatılmış olup ilgili kişi açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı, E.K.K. hakkında "Kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmeler, eğitim camiasında büyük bir yankı buldu ve okul müdürü E.K.K.'nın tutumu, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Olayın ardından, okulda yaşananlar ve yönetim şekli hakkında daha fazla inceleme yapılması bekleniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme