Teknik elemanlardan 'Sosyal haklarda geride kaldık' mesajı

TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya, teknik elemanların sosyal haklar açısından günümüzde geride kaldığını vurguladı. 

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul Şubesi, Başakşehir'de geniş katılımlı bir istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Milli Gazete'nin haberine gövre, toplantıya katılan TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya, teknik elemanların sosyal haklar açısından günümüzde geride kaldığını vurguladı.

Toplantıya, TEKDER kurucu kadrosunda yer alan Millî Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, mimarlar, mühendisler, teknik elemanlar ve çeşitli öğretim üyeleri gibi çok sayıda davetli katıldı. Programda, katılımcılar arasında tanışma ve kaynaşma ön planda tutulurken, İstanbul'un çeşitli ilçelerine yeni temsilcilerin atanması da gündeme geldi.

Selim Kaya, yaptığı konuşmada teknik elemanların toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti. "Hayatımızın her alanında teknik elemanlar vardır. Kullandığımız arabaları yapanlar mühendislerdir, evleri inşa edenler mimarlar ve teknikerlerdir. Teknik elemanlar, işlerini layıkıyla yaptıklarında, hayatımızda birçok şey düzgün bir şekilde ilerlemeye devam edecektir" dedi.

Kaya, teknik elemanların hakları konusunda yaptığı açıklamalarda ise geçmişte bu meslek grubunun sosyal haklar açısından doktorlarla eşdeğer seviyede olduğunu hatırlatarak, "Bugün ise teknik elemanlar sosyal haklar açısından geride kalmış durumda. Bu durumun düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme