Terör sağlık hizmetlerini engelleyemedi

Son aylarda artan terör saldırıları nedeniyle 13 doktorun istifa ettiği, çok sayıda sağlık personelinin de farklı illere tayin talebinde bulunduğu Hakkari'ye Sağlık Bakanlığı'nca 59 doktor atandı.

Son aylarda küsurat yıldırı saldırıları zımnında 13 doktorun istifa ettiği, aşırı sayıda esenlik mensubunun de ayrımlı illere atama talebinde bulunmuş yer aldığı Hakkari'ye Sağlık Bakanlığı'nca 59 otacı atandı. Kent genelinde 100 otacı vatandaşa esenlik hizmeti veriyor.

Yeni hastaneler, sonuç uygulayım bilimi cihazlar, dip bakım üniteleri ve personeliyle çecik en güzel esenlik hizmetini sunmayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı, 13 doktorun düzenlilik endişesiyle ayrılmış yer aldığı Hakkari'ye 65. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kurası kapsamında 59 otacı atadı.

Daha ilk otacı sıkıntısının yaşandığı şehirde toy atamalarla 100 otacı fariza yapacak.

'Halka bakım etmeye bitmeme edeceğiz'

Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, AA muhabirine, alanda yaşanmış olan yıldırı olaylarının rastgele kurumda yer aldığı kadar esenlik kuruluşlarında da muhtelif sıkıntılara bozukluk bulunduğunu söyledi.

İl genelinde 75 bilirkişi ve 25 düz tabip doktorun fariza yaptığını, şehirde istifa fail otacı sayısının az bulunduğunu tamlayan Türk, şöyleki konuştu:

'Bölgemizde yaşanmış olan sıkıntılara karşın otacı ve esenlik personelimiz, şişman cansiparane görevlerini adına getirmekte. Verilen hizmetten aşırı memnunuz. Hizmetlerinden ötürü da kendilerine aşırı teşekkürname ediyoruz. Burada etkin arkadaşlarımızla memleketimize, halkımıza, devletimize, milletimize, el birliğiyle bakım sunmaya bitmeme edeceğiz.'

Kaynak: AA

Bakmadan Geçme