TİSK'e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam için iş birliği protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TİSK arasında imzalanan iş birliği protokolü, TİSK'e üye iş yerlerinde önümüzdeki 5 yıl içinde 100 bin yeni istihdam yaratmayı hedefliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında, nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün imza töreninde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol hazır bulundu.

Bakan Işıkhan: "100 Bin Yeni İstihdam Oluşturmayı Hedefliyoruz"

Bakan Vedat Işıkhan, imzalanan protokol ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde TİSK'e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. "Bu iş birliği, ülkemizin ekonomik kalkınması, toplumsal refahı ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü artıracak," diyen Işıkhan, nitelikli iş gücünün temin edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin iş dünyasında kalıcı bir yer edindiği bu dönemde, iş gücünün yeni koşullara uyum sağlamasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Kadınların İşgücüne Katılımı Artırılacak

Bakan Işıkhan, şubat ayında başlatılan 'İş Pozitif Kadın İstihdamı Programı' kapsamında yaklaşık 470 bin kadının çalışma hayatına kazandırıldığını belirtti. Bu programın, kadınların iş gücüne daha etkin katılımını sağlayacak şekilde güçlendirileceğini belirtti. Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer edineceklerini ve ülkenin ekonomik gücüne katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Engelli İstihdamı İçin Hibe Çağrıları

Bakan Işıkhan, engelli vatandaşların istihdamını artırmak amacıyla bu yıl 'otizmli bireyler' temasıyla engelli hibe çağrılarına çıkacaklarını duyurdu. Engelli bireylerin iş yerlerinde istihdamını destekleyecek projelere hibe verileceğini belirten Işıkhan, her yıl farklı temalarla yapılacak çağrılarla toplumsal duyarlılığın iş gücüne yansıtılacağını ve sosyal adaletin sağlanacağını ifade etti.

"Çalışan Bildirim Sistemi" Geliştiriliyor

Bakan Işıkhan, engelli çalıştırma yükümlülüğünü denetlemek için yeni bir yazılım geliştirdiklerini ve 'Çalışan Bildirim Sistemi'ni hayata geçireceklerini açıkladı. Bu sistem sayesinde engelli çalıştırma yükümlülüğünün otomatik olarak tespit edileceğini ve engelli açığının kapatılacağı belirtildi.

TİSK Başkanı Akkol: "Somut Projelere Destek Olmayı Önemsiyoruz"

TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, TİSK olarak somut projelere ve icraatlara destek olmayı önemsediklerini ifade etti. "Ülkemize ve çalışma hayatına destek olmayı, elimizden geleni yapmayı çok seviyoruz," diyen Akkol, iş birliğiyle sağlanacak 100 bin yeni istihdamın önemli bir adım olduğunu belirtti.

memur5.com

Bakmadan Geçme