Togg niçin makam aracı olarak tercih edilmiyor?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yerli otomobil Togg'un yazılım ve donanım sorunları ile ilgili kullanıcı şikayetlerini gündeme getirerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na Togg'un neden makam aracı olarak tercih edilmediğini sorgulayan bir soru önergesi sundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yerli otomobil Togg ile ilgili kullanıcıların yaşadığı yazılım ve donanım sorunları ile üretim ve satış süreçlerine dair çeşitli iddiaları gündeme getirerek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a yazılı bir soru önergesi sundu. Öztunç, bu önergesinde Togg'un makam aracı olarak tercih edilmemesiyle ilgili önemli sorular yöneltti.

Öztunç, Togg kullanıcılarının sıkça dile getirdiği yazılımsal sorunlara (yüz tanıma, mobil veri sorunları, ekran kapanması, şarj kopmaları vb.) ilişkin bakanlık ve Togg yönetiminin aldığı önlemleri sordu. Ayrıca, bu sorunların giderilmesi için somut adımların planlanıp planlanmadığını da öğrenmek istedi.

Üretim ve Kalite Kontrol Süreçleri

Togg'un üretim süreçlerinde herhangi bir kalite kontrol veya dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve bu testlerin sonuçları hakkında bilgi talep edildi. Togg'un iç piyasada yaşadığı pazar sorunları ve iptal edilen siparişlerin olup olmadığına dair bilgi istenildi. Ayrıca, stokta bekleyen araç sayısı, yıllık üretim miktarı, kâr-zarar durumu ve pazar payı gibi ekonomik verilere de vurgu yapıldı.

Kamu Kurumları ve Makam Araçları

Öztunç, Togg araçlarının kamu kurumları ve makam araçları olarak kullanımına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığını sorguladı. Devlet büyüklerinin neden Togg'u makam aracı olarak tercih etmediğine dair açıklama talep etti. Ayrıca, kamuda kullanılan Togg sayısının ve hangi kurumların ne kadar Togg aldığına dair detaylar da merak ediliyor.

İhracat ve Uluslararası Rekabet

2024 yılında Almanya'ya başlayacak ihracat süreci ile ilgili detaylar, Togg'un uluslararası rekabette karşılaşabileceği zorluklar ve bu zorluklara karşı alınacak stratejiler hakkında bilgi talep edildi.

Servis ve müşteri hizmetlerinde yaşanan yoğunluk ve çözümsüzlükler konusundaki bakanlık incelemesi ile ilgili sorular da cevap bekliyor.. Ayrıca, Togg'un ortaklık arayışında olup olmadığı ve eğer varsa hangi firmalarla görüşmeler yapıldığına dair bilgilendirme talep edildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme