TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı: 162 bin kişi faydalanacak

23 Eylül'den itibaren, TOKİ'den ev veya iş yeri alanlar peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatından yararlanabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödeme yapan vatandaşlara yüzde 25 oranında indirim imkanı sunan kampanyasını bugün itibarıyla başlattı. 18 Ekim'e kadar sürecek olan bu kampanyaya, borcu olan konut ve iş yeri sahipleri başvurabilecek. Kampanya, 2023 yılı haziran ayı sonuna kadar satılan ve geri ödemesi devam eden konut ve iş yerlerini kapsıyor.

Borcun tamamını kapatamayanlara da indirim

Kampanya kapsamında, borcunun en az yüzde 25'ini ödemek isteyenler de aynı oranda indirimden faydalanabilecek. Ancak başvuru tarihi itibarıyla, taksit ödemelerinin güncel olması, geriye dönük taksit borcu bulunmaması ve emlak vergisi borcunun olmaması gibi şartlar aranıyor. Başvurular, ilgili bankalar aracılığıyla gerçekleştirilecek ve kat mülkiyeti oluşmuş projeler için ek belgeler istenecek.

Kampanyadan 162 bin kişi yararlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TOKİ'den ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların yoğun talepleri üzerine bu indirimin sağlandığını belirtti. Yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin kampanyadan faydalanması bekleniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme