Türkçe sınavı ve boş derslere ilişkin kritik karar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Türkçe dersi sınav sistemini yenilerken, boş derslerle ilgili de öğretmenlerin görev yerlerini ve ders saatlerini düzenleyen köklü değişiklikler yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için köklü değişikliklere imza attı. Yeni dönem, Türkçe dersinde uygulanacak sınav programı ve boş derslerle ilgili alınan kararlarla dikkat çekiyor. Türkçe dersi için uygulanacak yeni sınav sisteminde, her dönem toplam sekiz sınav düzenlenecek ve bunlardan ikisi yazılı sınav olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, okuma, yazma ve dinleme yeteneklerini ölçen dört sınav daha yapılacak.

Boş derslerle ilgili yapılan değişikliklerde ise 21 saatten az derse sahip öğretmenlerin performansları daha yakından izlenecek ve bu öğretmenler ihtiyaç duyulan okullarda görevlendirilecek. Bu düzenleme ile öğretmenlerin ders yüklerinin artırılması ve böylece öğrencilerin boş dersler nedeniyle eğitimden geri kalmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Öğretmen atamaları, sadece öğretmenlerin uzmanlık alanlarına ve eksikliği hissedilen branşlara göre yapılacak.

MEB'in genelgesinde, öğretmen ihtiyacının karşılanması için ücretli öğretmen atamaları yapılacağı da belirtiliyor. İlçe genelindeki öğretmen eksikliği devam ederse, boşluğu doldurmak amacıyla ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapılacak.

memur5.com

Bakmadan Geçme