TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit 22 yaralı

TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'daki tesislerine yönelik terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. İki terörist öldürüldü.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.‘ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Saldırıda şehit olanlar arasında gasbedilen taksinin şoförü de bulunuyor. İki terörist de öldürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının ardından olay yerine giderek incelemede bulundu. Yerlikaya, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22," dedi. Yerlikaya, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini de belirtti.

Saldırı Vardiya Değişiminde Gerçekleşti

Teröristler, tesisin vardiya değişimi sırasında saldırıyı gerçekleştirdi. Ticari bir taksiyle olay yerine gelen saldırganlar, araç şoförünü şehit ederek saldırıya başladı. Çatışmalar sırasında tesiste 3 patlama meydana geldi ve personeller sığınaklara yönlendirildi. Güvenlik güçlerinin anında müdahalesiyle teröristler etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Kimlikleri Belli Oldu

Teröristlerin PKK üyesi olduğu ve birinin 1992 doğumlu, Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Saldırıda 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Rusya'daki temasları sırasında yaptığı açıklamada, saldırının ülkenin savunma sanayisine yönelik olduğunu belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Başsavcılığın terör saldırısının tüm boyutlarıyla incelenmesi için özel bir ekip görevlendirdiği bildirildi. Ayrıca, güvenlik güçlerinin tesisteki teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Milli Savunma Bakanı Güler: "Acısını Misliyle Çıkaracağız"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "PKK'lı teröristlere gereken cezayı her seferinde veriyoruz. Bu saldırının da acısını misliyle çıkaracağız," diyerek sert tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Rabbim bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayiinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi, milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz."

ANKA insansız hava aracı bölgede uçuş gerçekleştiriyor

Saldırının ardından TUSAŞ yerleşkesi üzerinde güvenlik amaçlı ANKA insansız hava aracının uçuş gerçekleştirdiği bilgisi verildi. Savunma sanayii projelerinin en önemli merkezlerinden biri olan TUSAŞ'ta alınan önlemler kapsamında bölgede havadan gözetleme faaliyetleri sürdürülüyor.

RTÜK: “Yayın yasağı kararı alındı”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısının ardından ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkemece yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyada, resmi makamların yaptığı açıklamalar dışında, özellikle sosyal medya kaynaklı teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verilmemesi gerekmektedir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle durdurulması şarttır. Yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

TUSAŞ: Türkiye'nin savunma sanayiinde kilit rol

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., savunma sanayiinde hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri gibi kritik görevleri üstleniyor. Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltma hedefiyle faaliyet gösteren TUSAŞ, yerli ve milli savunma projelerinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan saldırı, Türkiye'nin savunma sanayiindeki bağımsızlık mücadelesine yönelik bir saldırı olarak değerlendirilirken, bu tür saldırıların savunma sanayii projelerinin ilerlemesini engelleyemeyeceği vurgulanıyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme