Üniversitelilerden şehitler için 'iyilik' yürüyüşü

Aksaray Üniversitesi öğrencileri, teröre tepki ve şehitlere saygı amacıyla 'iyilik' yürüyüşü düzenledi

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) öğrenim gören öğrenciler, terör olaylarına tepki ve şehitlere saygı amacıyla 'iyilik' yürüyüşü gerçekleştirdi.

ASÜ Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde Ulu Cami önünde bir araya gelen öğrenciler, Somuncu Baba Külliyesi'ne kadar yürüdü. Pankartın taşınmadığı ve sloganın atılmadığı sessiz yürüyüşün ardından, terör olaylarında şehit düşen polis ve askerler için dua edilip, Kur'an-ı Kerim okundu.

Merkezin müdürü Prof. Dr. Kenan Arıbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim merkezi olarak üç günlük iyilik bayramı etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüşün de bu etkinlikler kapsamında yapıldığını belirten Arıbaş, 'Doğu ve Güneydoğu'da bizler için şehit düşen asker ve polisler için yürüyüş düzenlemeyi amaçladık. Bu bir iyilik yürüyüşü, birlik, beraberlik, kardeşlik yürüyüşüdür. Devletimize, polisimize, milletimize sahip çıktığımızı, öğrencilerimizle birlikte onları desteklediğimizi ifade etmek için bu etkinliği düzenledik. Türkiye'de ilk kez iyilik yürüyüşü yapılıyor' diye konuştu.

Öğrencilerden Dilek Koçak da böylesine anlamlı bir yürüyüşe katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, amaçlarının polis ve askerlerin yanında olduklarını göstermek olduğunu vurguladı.

Bakmadan Geçme