Van depreminde hasar tespitine başlandı

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Bağdaşan Mahallesi olarak açıkladığı deprem, saat 21.35'te meydana geldi. Yerin 18.89 kilometre derinliğinde olan 5.0 büyüklüğündeki depremde ihbar üzerine bölgeye giden AFAD ve UMKE ekipleri hasar tespitine başladı. Deprem sonrası Tuşba ilçesine bağlı Ermişler Mahallesi'ne gelen Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman dışarıya çıkan vatandaşlardan bilgi aldı. Diğer taraftan ekipler ise deprem sonrası evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşın durumunu gözlemledi.

Van'ın Muradiye ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem korkulu anlar yaşatırken, Van'da vatandaşlar kendilerini dışarı attı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü Muradiye'nin Kuşçu Mahallesinde saat 21:35 sıralarında derinliği 5.0 olan 5.2 büyüklüğünde sarsıntı kaydetti. Van merkez başta olmak üzere birçok ilçede hissedilen deprem korkulu anlar yaşattı.

Deprem olduğu sırada evlerinde oturan vatandaşlar kendilerini dışarı attıklarını ifade ederken, deprem olduğu sırada oyun oynadığını anlatan 8 yaşındaki Havin Diker ise bir anda televizyonun karardığını lambaların sallandığını gördüm. Hemen anneme deprem oldu dedim. Annem de dışarı çıkmamızı söyledi. Biz de dışarıda bekliyoruz. İçeri girmeye korkuyorum. Çünkü deprem olursa tekrar dışarı çıkmamız gerekecek” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde ölen ya da yaralanan bulunmadığını duyurdu.

Koca, sosyal medya hesabından, "Saat 21.35'te Van Tuşba'da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır." paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Soylu, "Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Van'ımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme