Vatana canını malını veren milletten yasa zoruyla para almaya kalkışmak mı?

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni eleştirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirdi. Deniz, "Bu millet gerektiğinde canını, malını hatta parmağındaki alyansı satıp ordusunu donatır." dedi.

Deniz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"1985 yılında kurulan Savunma Sanayii Fonu, merkezi bütçeden ayrılan paylar, Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla kurulan vakıflardan aktarılacak paylar, bedelli askerlik ve talih oyunlarından aktarılacak paylarla çalışmalarını yürütmektedir. Ancak, TBMM'ne sunulan 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', vatandaşlar için yeni ve ek mali yükümlülükler getirmeyi amaçlamaktadır."

Teklifin, vergi beyannamelerinden noter işlemlerine, motorlu araç satışlarından kredi kartlarına kadar pek çok alanda vatandaşlara ek mali yükler getirdiğini belirten Deniz, "Bu yasa teklifi, Türk halkının tarih boyunca verdiği mücadeleyi ve soylu tutumunu yok sayan bir yaklaşım sergilemektedir. Milletimiz, canını ve malını seferber etmekten bir an bile tereddüt etmezken, bu yasa teklifinin getireceği yeni yükümlülüklerle adeta haksız bir vergi yükü altına sokulmaktadır" mesajı verdi.

Deniz, ayrıca yasa teklifinin, kredi kartı borcu üzerinden vergi alınması, esnafın zaten zor durumda olduğu dönemde damga vergisi yükü eklenmesi ve noter işlemlerinin bedelinin artırılması gibi düzenlemelerle vatandaşın mali yükünü artıracağını ifade etti.

"Bu yasa teklifi, ekonomi yönetiminin yanlış politikalarının bir sonucu olarak milyonlarca insanı daha da zor duruma sokmaktadır" diyen Deniz, "Ekonomi yönetimi, uyguladığı politikaların başarısız olduğunu kabul etmeli ve görevden çekilmelidir" açıklamasında bulundu.

TBMM'ye seslenen Deniz, "Tarihimiz ve milletimizin onurunu yok sayan, açlık sınırında yaşayan milyonlarca insana yeni vergiler getiren bu yasa teklifine 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini" belirtti.

memur5.com

Bakmadan Geçme