Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yapılan seçimler Resmi Gazete'de

HSK tarafından yapılan Yargıtay ve Danıştay üyelik seçimleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Yargıtay ve Danıştay'a birçok yeni üye seçildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine Seçilenler Hakkında Karar, HSK Genel Kurulunca Danıştay Üyeliklerine Seçilenler Hakkında Karar, HSK Genel Kurulunun 02/10/2024 Tarihli ve 1486 Sayılı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.


HSK tarafından Yargıtay ve Danıştay'da boş bulunan üyelikler için gerçekleştirilen seçimlerin sonuçları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Dün gerçekleştirilen seçimlerde, Yargıtay ve Danıştay'a atanan yeni üyeler belirlendi.

Yapılan seçim sonucunda Yargıtay üyeliğine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çağlak, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan ve HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala seçildi.

Danıştay üyeliklerine ise Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Cengiz Aydemir, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz ve Danıştay Tetkik Hakimi Burakhan Melikoğlu getirildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme