Yenidoğan çetesi skandalı dört ile daha sıçradı

Skandal İstanbul'un ardından Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'da da ortaya çıkarken, aileler şüpheli bebek ölümleri nedeniyle şikayet ve ihbarlarda bulunuyor.

Türkiye, İstanbul'da patlak veren yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. Skandal, Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'da da yankı buldu. İddialara göre, bu illerdeki bazı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sahte epikriz raporları düzenlenerek bebekler gereksiz yere hastanede tutuldu ve SGK'dan haksız kazanç elde edildi. Şüpheli bebek ölümlerine dair iddialar da bulunuyor.

Birçok aile, bebeklerini kaybettiklerini iddia ederek ihmal ve sahtekarlıklara tepki gösterdi. Kocaeli'nde yaşayan İbrahim Altan, erken doğan kızının tedavisinde ihmal olduğunu belirterek sorumluların yargılanmasını istedi. Altan, CİMER'e başvurduğunu, ancak kızı Zümranur'un kısa süre sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

İlk belirlemelere göre 47 kişi gözaltına alınırken, 22'si tutuklandı. Sağlık Bakanı Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve ihmallere asla müsamaha gösterilmeyeceğini açıkladı. Bu skandal, özellikle bebek ölümleri konusunda daha fazla denetim yapılması çağrılarını artırdı.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ise 6 yıl önce yaşamını yitiren bir bebekle ilgili iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, bilirkişi raporu ve adli tıp incelemelerinde herhangi bir kusur bulunmadığı belirtildi. Ayrıca ulusal basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğu ve denetimlerin sürdüğü ifade edildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme