Yenidoğan servisi dolandırıcılığı: 47 kişiye fezleke

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak özel hastanelere bebek hastaları yönlendirip haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 47 şüpheli hakkında fezleke düzenlendi.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan kişilerle işbirliği yaparak bebek hastaları anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan servislerine sevk ettikleri ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 47 şüpheliye yönelik fezleke hazırlandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 725 sayfalık fezlekede, 22'si tutuklu olan şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kamu kurumlarını dolandırmakla suçlandığı belirtildi.

Fezlekede, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne 27 Mart 2023 tarihinde CİMER üzerinden yapılan ihbarın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün harekete geçtiği ifade edildi. Doktor F.S. ve İ.G'nin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte özel hastanelerin yenidoğan ünitelerini maddi menfaat sağlamak amacıyla kullandıkları iddiaları üzerine yapılan teknik ve fiziki takiplerle şüphelilerin suçlarına dair delillere ulaşıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün denetimlerinde suça konu 197 farklı eylem tespit edildi.

Bebeklerin Hayatları Tehlikeye Atıldı

Fezlekede yer alan bilgilere göre, örgüt, devlet ya da özel hastanelerde doğan ve tedaviye ihtiyacı olan bebekleri, anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine nakletti. Şüphelilerin, hastanede uzun süre tutulmasını sağladıkları bebeklerin uygun tedavi yöntemlerine erişememesi sonucu bazı bebeklerin hayatını kaybettiği vurgulandı. Toplamda 10 bebeğin ölümüne yol açtıkları ileri sürülen şüpheliler, SGK'dan yüksek ödemeler alarak kamu kurumunu zarara uğrattı.

Fezlekede, örgüt liderleri olduğu iddia edilen Dr. F.S. ve İ.G. hakkında "kasten öldürme", "kamu kurumlarını dolandırma", "örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 180 yıldan 273 yıla kadar hapis cezası istenirken, ambulans şoförü G.M.Ö. için ise 45 yıldan 93 yıla kadar hapis talep edildi. Diğer şüpheliler hakkında da benzer cezalar talep edilen fezleke, tüzel kişilere ait hastaneler ve sağlık hizmeti şirketlerinin kapatılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını önerdi. Fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme