YHT fiyatları pahalı mı? Bakan: Boş yer yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarının enflasyona göre belirlendiğini ve 2024'ün ilk yedi ayında doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren (YHT) biletlerinin fiyatlarının yıllık enflasyon oranlarını yansıttığını belirtti. Bakan Uraloğlu, bilet ücretlerinin, girdi maliyetleri, bölgesel özellikler, rekabet koşulları, parkur, ekonomik durum, sosyoekonomik faktörler ve trenin cinsi gibi etkenlere bağlı olarak belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, 2024 yılının ilk yedi ayında YHT doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın toplamda 80 milyon 927 bin 61 yolcu taşıdığını ve bu sayının Türkiye nüfusunun yüzde 95'ine denk geldiğini belirtti. Uçak trafiği ve yolcu sayısındaki artışlarla ilgili olarak da, iç hatlarda 64 milyon 700 bin 23, dış hatlarda ise 90 milyon 64 bin 564 yolcuya hizmet verildiğini ve toplamda yolcu trafiğinde yüzde 8,4 artış yaşandığını bildirdi.

Bakmadan Geçme