Yılda 2 trilyon dolara yakın para aklanıyor

Paravan Şirketler Küresel Raporu'na göre büyük bir kısmı şirket ortaklarının gizlenmesi yoluyla yılda 2 trilyon dolara yakın para aklanıyor.

Paravan Şirketler Küresel Raporu'na layıkıyla şişman müşterek bölümü müşareket ortaklarının gizlenmesi eliyle yılda 2 trilyon dolara yaklaşan dünyalık aklanıyor.

Yolsuzlukla savaşım amacıyla kurulan Uluslararası Şeffaflık Örgütü çeşidinden hazırlanmakta olan 'Paravan Şirketler Küresel Raporu', G20 Zirvesi öncesinde Örgütün Başkanı Cobus de Swardt çeşidinden açıklandı.

Rapora layıkıyla Amerika ile Çin de karışma iktisap etmek kadar G20 hükümetleri, yöntemsizlik faillerinin kimliklerini gizlemeleri ve bitim ötesi dünyalık aktarmalarını kolaylaştıran gizliliği sonlandırmak düşüncesince kanuni tensikat yaparak yolsuzlukla savaşım ika laflarını adına getirmede liyakatsiz oldu.

Londra ve New York'taki beniz milyarlarca dolarlık gayrimenkulün duyurulmayan sahibi var

Paravan Şirketler Küresel Raporu'na layıkıyla elden Hindistan ve İngiltere, şirketlerin, hissedarları yahut onları arama fail hususi şahıslar ile alakalı detayları kaydetmelerini ve şimdiki tutmalarını mecburi kılıyor.

Raporda, yolsuzluğa mülemma müşterek politikacının fonlarla bağlantısını alalamak düşüncesince girintisiz çıkıntısız önlemlere başvurması biçiminde amme hazinesinden çalınmış paralarla aşırı müşterek malikane satın almasını önlemenin sonuç aşama çetince bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Bakmadan Geçme