YÖK'ten sağlıkta lisans tamamlama ve tercih işlemleri duyurusu

YÖK, sağlık alanında lisans tamamlama başvuruları için tarihleri açıkladı adaylar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sağlık alanında lisans tamamlama başvuru ve tercih işlemleri hakkında duyuru yaptı. Sağlık önlisans programlarından mezun olanlar, 23 Eylül 2024 tarihinden itibaren başvurularını gerçekleştirebilecek.

YÖK, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvuru ve tercih işlemlerine ilişkin önemli bir duyuru yayımladı. Sağlık önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkânı sunan program kapsamında başvurular 23 Eylül 2024'te başlayacak ve 29 Eylül 2024'te sona erecek.

Başvurular YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılacak. Başvuru sırasında adayların önlisans mezuniyet tarihi, mezuniyet alanı ve mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS veri tabanından otomatik olarak alınacak. Bu bilgilerde hata olan adaylar, başvuru süresi içinde mezun oldukları kuruma başvurarak düzeltme yapabilecek.

Başvuru yapacak adayların, sağlık önlisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecekler. Yerleştirme işlemleri ise adayların mezuniyet not ortalamalarının iki katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanına göre yapılacak.

Daha önce 2023 yılında programa yerleşen adaylar başvuru yaparsa, yerleştirme puanları %50 oranında düşürülecek, mezun olanlar ise tekrar başvuruda bulunamayacak.

Sağlık lisans tamamlama programına başvuracak adaylar, belirlenen katkı payı veya öğrenim ücretini ödemekle yükümlü olacaklar. Program kapsamında sunulan lisans tamamlama seçenekleri ve başvuru koşullarıyla ilgili daha fazla bilgiye YÖK'ün internet sitesinden ulaşılabilecek.

YÖK ayrıca programla ilgili sıkça sorulan sorular ve başvuru ekranına ilişkin bilgilendirme sayfalarını adayların erişimine açtı.

memur5.com

Bakmadan Geçme