• Haberler
  • Aktüel
  • Ankara'da Yavaş ve Yıldırım'ın tehdit ve koruma istemeye varan kavgası

Ankara'da Yavaş ve Yıldırım'ın tehdit ve koruma istemeye varan kavgası

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. Yıldırım, belediye kasasındaki milyonlarca liranın izini sürerken, tehditler aldığı iddia edildi. Bu gelişme üzerine İYİ Parti, Ankara Valiliği'ne Yıldırım'ın korunması için talepte bulundu. Mansur Yavaş ise iddialara sert yanıt vererek Yıldırım'ı namuslu olmamakla itham etti.

Başkentte Ankara'da İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş arasındaki gerginlik, Yıldırım'ın belediye kasasındaki paranın kaybolmasıyla ilgili iddialarının ardından tırmandı. Yıldırım, belediyenin mali durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak Yavaş'ı eleştirdi. Bu durumun ardından Yıldırım'a tehditler geldiği iddiası ortaya atıldı ve İYİ Parti, Ankara Valiliği'ne Yıldırım'ın korunması için talepte bulundu. Mansur Yavaş ise iddialara sert bir şekilde yanıt verdi, Yıldırım'ın namuslu olduğunu iddia ediyorsa savcılığa gitmesi gerektiğini belirtti.

Odatv'nin haberine göre, Yıldırım ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasındaki gerginlik boyut atladı. Önceki günlerde katıldığı canlı yayında Mansur Yavaş hakkında iddialarda bulunan Yıldırım, "5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok’ soruyoruz bu para nerede?" sorusunu sordu. Yıldırım, "Belediye, 5 yılda '6 milyar 937 Milyon TL' zarara girdi. Belediye 308 milyar kaynağın sadece yüzde 3,27’sini sosyal yardımlara harcamış." dedi.

Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamaları gündem olurken, tehdit aldığı iddia edildi. Bunun üzerine İYİ Parti, Ankara Valiliğinden Cengiz Topel Yıldırım için koruma istedi.

İYİ Parti'nin Ankara Valiliğine gönderdiği yazıda, "İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Cengiz Topel Yıldırım için gerekli koruma tedbirlerini alınması hususunda gereğini arz ederim" ifadeleri yer aldı.

Yavaş: Namusu ise savcılığa gitsin

Cengiz Topel Yıldırım'ın iddialarına sert yanıt veren Mansur Yavaş, "Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı’nı istedi, biz de vermeyince oralarda Yavaş’ı karalıyor. Madem Yavaş yanlış bir insan neden bizimle çalışma istedi? 'Mamak’tan belediye başkanı olamazsın' dedik, gitti. Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Durmuş, durmuş bunu seçime giderken mi öğrenmiş?" dedi.

Bakmadan Geçme