• Haberler
  • Memur
  • Bakan Tekin kanuna göre mülakat sınavını yapmak zorundayız

Bakan Tekin kanuna göre mülakat sınavını yapmak zorundayız

Öğretmen adayları sosyal medyadan mülakatın kaldırılması için sürekli olarak tepki gösteriyorlar. Bakan Yusuf Tekin verdiği mülakatta mülakatın kaldırılmayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye gazetesine verdiği röportajda öğretmen alımında uygulanan mülakat konsununda görüşlerini ifade etti. Bakan Tekin mülakatla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bakan Tekin: Mülakat konusunda netim!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sürekli gündemde olan mülakat konusu hakkında son sözünü söyledi: "Yasa 'mülakat' diyor. Bir profesör başka bir üniversiteye gittiğinde ona deneme dersi yapılıyor. Profesörler bu mülakattan rahatsız olmuyor. Niye biz bunu yapacağız dediğimizde tartışma çıkıyor! Bu konuda netim.

Kanunda mülakat yapmak zorunlu

Mülakat, gündemdeki yerini koruyor, bu konuda bir geri adım olur mu?

Çocuklarımızın en ehil ellere teslim edilmesine taraftarım. Yasa 'Mülakatla yapılacak' diyor. Daha adil ve güvenirlik çabasıdır benim yaptığım. Bir profesör başka bir üniversiteye gittiğinde onlara deneme dersi yapılıyor. Profesörler rahatsız olmuyor. Niye biz bunu yapacağız dediğimizde tartışma oluyor. Bu konuda netim. Mülakat konusunda kanaatim belli. Ama nihayetinde siyasi irade başka bir karar alırsa, parlamentoda yasa değişirse o zaman da biz yeni yasayı uygularız.

Bakmadan Geçme