Bir memur en fazla kaç kadroya vekalet edebilir?
Bu sorunun yanıtı, 657 sayılı Kanun'un 'Birleşemeyecek Görevler' başlıklı 90'ıncı maddesinde yer alıyor.
Bir memur en fazla kaç kadroya vekalet edebilir? Bu sorunun yanıtı, 657 sayılı Kanun'un "Birleşemeyecek Görevler" başlıklı 90’ıncı maddesinde yer alıyor. Buna göre, bir memur birden çok ücretli vekalet görevi alamaz, ancak ücretsiz olarak birden fazla kadroya vekalet edebilirken, üst görevdeki memurlar daha alt görevlere vekaleten atanabilirler. MEMUR5.COM editörü merak edilen soruyu detaylandırarak cevaplıyor.
Bir memur en fazla kaç kadroya vekalet edebilir? Daha alt görevlere vekalet edilebilir mi?
Bazı memurlara birden çok kadroya vekalet görevi verilmektedir. Bazen de üst görevlerde bulunanlar daha alt görevlere vekaleten atanmaktadır. Bu doğru mudur?
657 sayılı Kanun'un "Birleşemeyecek Görevler" başlıklı 90’ıncı maddesinde; “Devlet memurlarına, vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir. Öğretmenlerin idari görevi bu hükmün dışındadır. Bir memurun üstünde birden çok ücretli vekalet görevi veya ikinci görev bulunamaz” hükmüne yer verilmiştir.
Bu hüküm gereğince bir memurun üzerinde birden çok ücretli vekalet görevi verilememektedir. Ücretli olmamak kaydıyla birden çok kadroya vekalet görevi verilmesi mümkündür.
Ayrıca, 657 sayılı Kanun'da üst görevlerde bulunanların daha alt görevlere vekaleten atanmalarını engelleyen bir düzenleme yoktur. Örnek vermek gerekirse, bir genel müdüre müstakil daire başkanlığı görevini vekaleten yürütme görevi verilebilir.