Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan tasarruf mesajı

Cevdet Yılmaz, kamuda tasarrufun kendileri için öncelikli olduğunu belirterek, 'Mevcut harcamaların verimli hale getirilmesi boyutu da var' dedi.

  • 126

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, kamuda tasarrufun kendileri için öncelikli olduğunu belirterek, "Mevcut harcamaların verimli hale getirilmesi boyutu da var" dedi.

Kamuda tasarruf konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, "Bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz. Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu" şeklinde konuştu.

Yılmaz, tasarrufun sadece harcamaların azaltılması değil, aynı zamanda mevcut harcamaların daha verimli hale getirilmesi, önceliklendirilmesi ve ekonominin rekabet gücüne katkı sağlanması olduğunu vurguladı.

Tasarruf çalışmalarında önemli mesafeler kat edildiğini belirten Yılmaz, bazı konularda yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

Ekonomik programla ilgili olarak ise Yılmaz, "Merkez Bankası epey rezerv biriktirdi. Yol haritamız belli, ekonomi programımız güçlü şekilde sürüyor" açıklamasında bulundu.

Seçimsiz bir döneme girildiğini hatırlatan Yılmaz, bu sürecin orta ve uzun vadeli konulara odaklanmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Ekonomideki reform adımlarına da değinen Yılmaz, "Orta Vadeli Program'a uygun zamanla peyderpey hayata geçireceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme