• Haberler
  • Memur
  • İYİ Parti adayından yeni salvo: Mansur Yavaş'ın bazı atamaları şaibeli

İYİ Parti adayından yeni salvo: Mansur Yavaş'ın bazı atamaları şaibeli

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Mansur Yavaş'ın atamalarını sert bir dille eleştirerek liyakat prensibinin varlığını sorguladı.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  bazı basın mensuplarını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Yıldırım, paylaşımında, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı da olan Yavaş'ın inşaat şirketi yönetim kuruluna ilahiyatçı atamasının liyakat ve ehliyet ilkeleriyle bağdaşmadığını dile getirdi.

Yıldırım, Yavaş'ın yönetim kurulu üyeliklerini "babasının malı gibi dağıttığını" öne sürdü.

Ayrıca, Yıldırım, Mansur Yavaş'ın yönetimindeki Portaş şirketinin "beceriksizce yönetildiğini" ve "Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde başarısız olunduğunu" belirtti.

Yavaş'ın, bu şirketin genel müdürünü Keçiören Belediye Başkan adayı olarak göstermesini sorguyan Yıldırım, şirketin işleri hakkında şaibeli durumların ortaya çıktığını öne sürdü ve bazı soruları gündeme taşıdı. Yıldırım, bu soruların sadece muhalefet adayı tarafından değil, aynı zamanda gazeteciler tarafından da sorulması gerektiğini vurgulayarak medyanın tarafsızlığı ve hesap verebilirliği önemine dikkat çekti.

Cengiz Topel Yıldırım'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Gazete Pencere'nin İmtiyaz Sahibi Yavuz Oğhan ve bu iddiayı daha önce gündeme getiren basınımızın güzide gazetecileri, 

Portaş bir inşaat şirketi, Sayın Ayşe Sucu ise neticede bir ilahiyatçıdır. Üzerinde tepindiğiniz vaka, Mansur Yavaş'ın bir inşaat şirketi yönetim kuruluna ilahiyatçı  atamasından başka bir şey değildir. 

Hangi partiden olduğu fark etmeksizin, liyakat prensibini çiğneyen kim varsa onun karşısındayım. Mansur Yavaş'ın yönetim kurulu üyeliklerini İYİ Parti'yi manipüle etmek için babasının malı gibi dağıtmasının da karşısındayım. 

Şimdi bana yönelttiğiniz parmağı Mansur Bey'e çevirin ve içinizde gram meslek onuru, gram aydın haysiyeti varsa ona şu soruları sorun: 

1) Mansur Bey, niçin inşaat şirketi yönetim kuruluna bir ilahiyatçıyı atadınız? 

2) İki yılda tamamlayacağız dediğiniz 4 bin 447 konuttan yalnızca 166 konutu teslim edebildiğiniz Mamak Kentsel Dönüşüm projesindeki beceriksizliğine ek olarak bu projeyi adeta bir aileye ait şirketlere teslim etme noktasına gelen Portaş şirketinin genel müdürü Mesut Özarslan’ı bu başarısından(!) dolayı mı Keçiören Belediyesi'ne başkan adayı gösterdiniz?

3) Portaş yönetiminde asıl sorumluluğu olan iki kişinin, eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan ve Yavaş'ın eski özel kalem müdürü ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın, partiden uzaklaştırılma sebebi Mansur Yavaş lehine aldıkları siyasi tutumları mıdır yoksa bu şirketin işleri hakkında şaibeli durumların ortaya çıkması mıdır?

Beyler, bu soruları sorun. Çünkü sormazsanız dünya basın tarihine bir belediye başkanının atadığı yöneticilerin hesabını muhalefet adayından soran gazeteciler olarak altın harflerle geçeceksiniz."

Bakmadan Geçme