• Haberler
  • Memur
  • Kamu personel adayları, kariyer danışmanı yapılan güzellik kraliçesi görmek istemiyor

Kamu personel adayları, kariyer danışmanı yapılan güzellik kraliçesi görmek istemiyor

Kamu personel adayları ilansız ve sınavsız kamuya personel alınmasına isyan ediyor. Özellikle belediyelerin iştirakleri bu konuda kaldıraç görevi görüyor. Buna çözüm bekleyen adaylar belediye başkan adaylarından bu konuda söz istiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelmeden önce “İşe alımlarda şeffaflığı ve liyakati getiriyoruz. Belediyenin ve iştiraklerinin personel alımlarını ve kriterlerini açıkça ilan edecek, iş arayan vatandaşlarımız kariyer sayfamıza online olarak başvurup tüm süreci takip edebilecekler” diyen İmamoğlu koltuğa oturduktan sonra sistemin açıklarını sonuna kadar kullanmaya başladı. Nihayetinde İmamoğlu halka verdiği her şey çok güzel olacak sözünü tutmuş oldu.

Miss Turkey Güzellik Yarışması’na katılan 24 yaşındaki CHP Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Personel Yönetim A.Ş.’de ilansız ve sınavsız kariyer danışmanı olarak göreve başlatarak her şey çok güzel olacak sözünü somutlaştırdı. Moda ve Tekstil Bölümü mezunu bir hanımın sınavsız kariyer danışmanı olarak atanmasını gerçekleştirerek halka verdiği herşey çok güzel olacak sözünü tutmuş oldu. Bu sadece bir örnek ve bunun gibi binlercesi var. Çünkü belediye iştiraklarine personel alımında sistem buna müsait.

Göreve başlarken personel alımlarında şeffaflıktan, adaletten ve liyakatten bahsederek kendine yön tayin eden bir kişinin Miss Turkey benzeri kişileri ilansız ve sınavsız olarak işe almasında herhalde bir hikmet vardır. Yoksa bu davranışa milletin ağzını doldurarak ne diyeceğini İmamoğlu daha iyi bilecektir. 

Kamu personel adayları ilansız ve sınavsız güzellik kraliçelerini kariyer danışmanı olarak görmek istemiyor. Adaylar belediye başkan adaylarından bu konuda söz istiyor. Bakalım bu konuda söz veren çıkacak mı?

Bakmadan Geçme