Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik değişti

27/3/2024 tarihli ve 32502 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 'Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik' yeniden düzenlendi.

  • 96

 "Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik" değiştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, değişikliğe ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, yönetmeliğin adı "Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin İrtifak Hakkı Tesis Edilmesine ve Kullanma İzni Verilmesine İlişkin Yönetmelik" olarak değiştirildi.

Yapılan değişikliklerle yönetmeliğin ilgili maddelerinde önemli düzenlemelere gidildi. Öncelikle, yetki ve onay süreçlerindeki değişiklikler dikkati çekiyor. Artık belirli süreçlerdeki yetki ve onaylar Cumhurbaşkanı tarafından verilecek, ayrıca ilgili bakanlık olarak "Maliye" ibaresi yerine "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" yönetmelikte yer alacak.

Değişikliklerle birlikte yönetmeliğin kapsamı da genişletildi. Eğitim faaliyetleri ve kurum kontenjanlarıyla ilgili tanımlamalar yapılarak, daha kapsamlı bir düzenleme getirildi. Ayrıca, idare tanımı da genişletilerek, Hazine taşınmazları bakımından ilgili bakanlık, illerde çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlükleri ve ilçelerde millî emlak müdürlüklerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi.

Bu değişikliklerin yanı sıra, yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin prosedürlerde de bazı düzenlemelere gidildi. Yetki belirleme süreçleri, değerlendirme kriterleri ve kurumlar arası işbirliği süreçleri açısından yenilikler getirildi.

Bakmadan Geçme