Mevlid merasimine makam aracıyla gidiyorlar

  • 168

Müdürümüz genellikle merasim ayrımı yapmadan her merasime makam aracıyla gider. Söylemesi ayıp biraz sosyaldir de. Ha bu arada merasimler dolaylı da olsa kurumla alakalı. Hatta bazen merasimlere kurum personellerini de makam aracıyla götürür. Ben makam aracı diyorum siz hizmet aracı olarak anlayın. Bu işten en karlısı da işçi kadrosundaki şoförler. Malum bunların fazla mesaisi biraz tuzlu. Gariban şoförler sebepleniyorlar ne de olsa.

Hizmet araçları makam aracı haline gelince mevlid, sünnet, düğün veya cenaze merasimine gitmek rutine bindi. Kendi aracıyla niye gitmiyor diye sormayın sakın. Benzin fiyatları uçmuş, gariban nasıl gitsin.

Normal şartlar altında hizmet araçlarının makam aracı gibi kullanılması mevzuata aykırıdır. Bu durumun tespit edilmesi halinden ciddi yaptırımı da vardır. Ancak bu durum çok yaygın olduğu halde ne hikmetse pek tespit edilmez. Gerçi hangi biri tespit edilecek ki?

Geçenlerde bir dostum mevlid merasimine müdürlerinin makam aracıyla gittiğini söyleyince şaşırdım  kaldım. Aslında dostum benim şaşırmama şaşırdı. Hatta dedi ki "Bizim müdür yine vicdanlı arada araca benzin koyduğu da oluyor. Öyleleri var ki makam araçlarını servis aracına döndürdüler".Hatta "Lüks araçlar dışında araç beğenmeyenler de var" demesin mi? Ben de Nasreddin Hoca misali sen de haklısın demek zorunda kaldım.

Ama siz siz olun yerin kulağı vardır. Tepit halinde Türk Ceza Kanunu hükümleri de işletilir haberiniz olsun. tespit halinde ne cenaze ne de sünnet merasimi mazeretine kimse bakmaz bizden söylemesi. Nitekim bugünlerde günahkarlar el feneriyle aranıyorlar haberiniz olsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek makam araçlarında tasarrufa gidecek diye haberler çıkmaya başladı. Aslında işi hiç de kolay değil. Malum alışmışlara bıraktırmak çok zor olacaktır.  

Bakmadan Geçme