• Haberler
  • Memur
  • Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayarak 'Yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız' dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.

"Yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız" dedi diyen Tekin, Hazine ve Maliye Bakanıyla 20 bin atama konusunda anlaştıklarını ifade ederek Personel Genel Müdürlüğünün süreci başlatacağını duyurdu.

Bakan Tekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlarımız ile çalışma yürütüyoruz. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. İhtiyaçlar doğrultusunda bir dağılım yaptık."

En çok atama yapılacak branşlar

Tekin, MEB Personel Genel Müdürlüğü ile toplantılar sonrası ihtiyaçlar doğrultusunda en çok atama yapılacak branşları şöyle açıkladı:

En çok atama yapılacak branşlar şu şekilde:

-Sınıf öğretmenliği: 3 bin 263

-Özel eğitim öğretmenliği: 2 bin 499

-Rehberlik: 1.597

-Din Kültürü: 1.594

-İngilizce: 968

Tekin ayrıca, "Bugün itibariyle yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız. Atama yönetmeliğimizdeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanacak. 20 Mayıs'ta başvuru takvimi açılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin Personel Genel Müdürlüğü takvimi ilan edeceğini dile getirdi.

Tekin, sosyal medyadan da şu paylaşımda bulundu:

"Ülkemizin her alanda uluslararası rekabet gücünü artırmak, toplumsal gelişimde devamlılık sağlamak ve evlatlarımızı nitelikli bir eğitimle buluşturmak için insan kaynaklarımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ele aldığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız son değerlendirmeler neticesinde 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. Eğitim ailemize katılacak tüm meslektaşlarıma şimdiden hayırlı olsun. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyorum."

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapacağız

Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün (6 Mayıs 2024) gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, öğretmen atamaları da önemli gündem maddeleri arasında yer almıştı. Erdoğan toplantı sonrası bu konuda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan öğretmen atamalarına ilişkin şunları kaydetmiştii:

"Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın (7 Mayıs 2024) atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır." 

 

Bakmadan Geçme