• Haberler
  • Memur
  • MEB 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni kamuoyunun görüş ve önerisine açtı

MEB 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni kamuoyunun görüş ve önerisine açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adını taşıyan yeni müfredat çalışmalarını kamuoyunun görüş ve önerilerine açtığını duyurdu.

  • 98

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmalarını kamuoyunun görüş ve önerilerine açtığını duyurdu.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

*Eğitim-Bir-Sen* olarak müfredatın yeniden ele alınması gerekliliğini görerek öğrenme-öğretme süreçlerinde öğrenciye yönelik temel kazanımları barındıran ve çizdiği perspektifle ders kitaplarının hazırlanmasına da kaynaklık edecek bir hedefle, öğretim programlarını uzman bir ekiple inceledik. Bunun sonucunda ortaya koyduğumuz *Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler"* isimli raporumuzu, 2023 Kasım ayında Bakanlık yetkililerine ilettik. Bakanlığın katılımcı ve şeffaf bir anlayışla müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşarak görüş ve değerlendirmeye açması olumlu bir adımdır. Bunun için Bakan Sn. Yusuf Tekin‘e teşekkür ediyoruz. Uzman ekibimizle taslağı inceleyip, taslakla ilgili değerlendirmemizi bakanlık muhataplarıyla paylaşarak bu önemli sürece katkı sunmayı önemsiyoruz. Bakanlık, müfredat çalışmalarını, bilimsel bir anlayışla, milli ve yerli bir hassasiyetle, eğitim sendikaları başta olmak üzere akademinin, eğitimin paydaşlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak kapsayıcı, paylaşımcı, ortak akılla şekillendirmeyi sürdürmelidir. Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir şekilde değerler eğitimi perspektifinden öğretim programlarının oluşması ve ders kitaplarının hazırlanması herkesin ortak hassasiyeti ve gayreti olmalıdır."

Bakmadan Geçme