MEB yeni müfredatını bu ay açıklayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat çalışmalarının son aşamasına geldiğini duyurdu

 Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yeni müfredat çalışmaları son aşamaya geldi. Bu çalışmaların sonucunda, yeni öğretim programlarının detayları bu ay içinde kamuoyuna açıklanacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan bu müfredat, kademeli olarak hayata geçirilecek.

Yeni müfredatta yapılacak değişikliklerin başında ders içeriklerinin sadeleştirilmesi ve saatlerdeki değişiklikler geliyor. Buna göre, öğrencilerin derslerde karşılaşacakları konular daha anlaşılır hale getirilecek ve ders saatlerinde önemli bir değişiklik yapılmayacak.

Müfredatın temel amacı, 'İyi insan yetiştirmek' olacak. Bu doğrultuda, güncellenen müfredatla birlikte öğrencilerin öğrenme deneyimleri zenginleştirilecek. Ders içerikleri gözden geçirilerek, öğrencilerin günlük hayatta ihtiyaç duyacakları bilgilerin öğrenilmesi ve uygulanması desteklenecek.

Yeni müfredatta, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' ön planda olacak. Bu model, öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen bir yapıya sahip olacak şekilde düzenlenecek.

Ayrıca, öğrencilerin aktif katılımını teşvik etmek amacıyla proje tabanlı çalışmalara daha fazla yer verilecek. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren, müfredatta yer alan seçmeli ders sayısının artırılması da planlanıyor. Bu değişikliklerle birlikte, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine daha uygun bir eğitim süreci sunulması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme