• Haberler
  • Memur
  • TİHEK Başkanı Sakarya İlahiyattaki görevini niçin yazmıyor?

TİHEK Başkanı Sakarya İlahiyattaki görevini niçin yazmıyor?

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kurumun internet sitesindeki özgeçmişinde Sakarya İlahiyat Fakültesinde görev yaptığını belirtmemiş. Bunun yanlışlıkla mı yoksa bilerek mi olduğunu bilemiyoruz ama merak ediyoruz.

Kimi kamu görevlilerinin dönem dönem geçmişteki tecrübelerini, akademik ve bürokratik temsil ve ilişkilerini gizleme gereği duymaları dikkati çekiyor. Bu isimlerden biri de Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç.

TİHEK'in internet sitesinde yer alan Prof. Dr. Muharrem Kılıç'ın özgeçmişinde şunlar kaydediliyor:

 "Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra doçentlik kadrosuna atanmıştır.

2011 yılında profesörlük kadrosuna atanmıştır.

Kılıç, Mesleki Yeterlilik Kurumu Adalet ve Güvenlik Sektör Komitesi temsilciliği, hukuk fakültesi dekanlığı, rektör yardımcılığı, kamu hukuku bölüm başkanlığı, hukuk felsefesi ve sosyolojisi anabilim dalı başkanlığı gibi birden çok akademik ve idari görevde bulunmuştur.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda profesör öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanı olarak görev yapmıştır. “Hukuk felsefesi ve sosyolojisi, karşılaştırmalı hukuk kuramı, hukuk metodolojisi ve insan hakları hukuku” akademik ilgi alanlarını oluşturmaktadır..." 

MEMUR5.COM editörünün tespitine göre, ancak Kurum Başkanı Kılıç, Sakarya Üniveristesinde de araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. İnternet ortamında küçük bir araştırmada dahi bu durum görülüyor. Bu nedenle Başkan Kılıç'ın niçin Sakarya Üniversitesindeki görevini yazmadığını merak ediyoruz. Acaba görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı kişilerin FETÖ bağlantısı olabilir mi? Varsın olsun. Suçların şahsiliği ilkesinden hareket edersek bundan endişe etmeye gerek olmadığını düşünüyoruz. İyi de o zaman niçin görev yapılan Sakarya Üniversitesindeki görev gizlenmeye çalışılıyor? Herhalde bunun cevabını en iyi sayın Kılıç verecektir.

Bakmadan Geçme