Doktor randevusunda yeni dönem: Hastadan 'gelme' teyidi istenecek

Sağlık sistemindeki randevu alıp gelmeme sorununa çözüm bulmak amacıyla Sağlık Bakanlığı yeni bir adım atıyor.

  • 97

Sağlık sistemindeki randevu alıp gelmeme sorununa çözüm bulmak amacıyla Sağlık Bakanlığı yeni bir adım atıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki tıkanıklıkları gidermek için alınan tedbirlere rağmen, randevuya gelinmemesi sorunu devam ediyor. Bu nedenle, hastalardan randevuya icap etme onayı alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıklarını ve kapasite sıkıntılarını çözmek için yeni tedbirler alacaklarını belirtti. Geçen sene 23 milyon kişinin randevu aldıktan sonra gelmediğini hatırlatan Koca, 2024'ün ilk üç ayında bu sayının 6 milyon olduğunu ifade etti. Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasının kısıtlandığını belirten Koca, bu durumun randevu sadakat oranını artırdığını söyledi.

Randevuya gelmeyenler için yeni bir uygulama başlatılacak. Randevu sahiplerinden randevuya gelme onayı alınacak ve bu onayı vermemiş kişilerin randevuları bir başkasına verilecek. Bu sayede son dakika iptalleriyle oluşan atıl kapasitenin verimli şekilde kullanılması hedefleniyor. Bakan Koca, bu uygulamanın bugünkü verilere göre yüzde 20 kapasite artışına karşılık geleceğini belirtti.

Ayrıca, randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyeceği, aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacağı açıklandı. İkinci defa randevusuna gelmeyenlerin randevu almasının da 15 gün boyunca bütün branşlara kapalı olacağı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, randevu alıp gelmeme sorununa çözüm bulmak amacıyla aldığı tedbirlerle birlikte, yeni yöntemler geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Bu adımların, sağlık sistemine olan güveni artırarak daha etkin ve verimli bir hizmet sunulmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme