İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi

Olağanüstü Kurultay'da Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın ise 548 oy aldı. Bu oylama sonuçlarıyla İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu olarak belirlendi.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda heyecan doruktaydı. Seçimin 3. turunda sonuçlar belli oldu. Olağanüstü Kurultay'da Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın ise 548 oy aldı. Bu oylama sonuçlarıyla İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu olarak belirlendi. Dervişoğlu, teşekkür konuşmasında önemli bir mesaj verdi ve "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Meral Akşener de sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu kutlayarak yeni döneme ilişkin umut dolu mesajlarını paylaştı.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen kurultayda yapılan seçimlerin ilk turunda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz ise 2 oy aldı.

İkinci tura kalan ve Akalın'ın adaylıktan çekildiği seçimlerde Aydın ile Dervişoğlu arasında çekişmeli bir yarış yaşandı.

İkinci turda Aydın 566, Dervişoğlu ise 569 oy alarak yarışı sürdürdü.

Üçüncü turda ise Dervişoğlu 611 oy alarak partinin yeni genel başkanı seçildi. Aydın ise 548 oy aldı.

Türkiye'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de, yeni genel başkan olarak Müsavat Dervişoğlu'nun seçilmesi ile yeni bir döneme adım atmış oldu.

Dervişoğlu: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçilmesi sonrasında partililere hitap etti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. İktidar yolculuğunu yine ağabeyim Koray Aydın'la, kardeşim Tolga Akalın'la ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam ettireceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dedi.

Partililere hitap eden Dervişoğlu, şunları kaydetti: 

"Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken, 'Cenabı Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin' diye dua ettim. Ülkem için dua ettim. Milletim için dua ettim. Partim için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım." 

Bu esnada rakipleri Tolga Akalın ve Koray Aydın'la el ele poz veren Dervişoğlu, "Kimseyle yarışmadık biz." dedi.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah hepinizden gani gani razı olsun. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl siyasi bir hareket olduğunun, nasıl siyasi bir ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir.

Konuşurken de ifade ettim; sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. İktidar yolculuğunu yine ağabeyim Koray Aydın'la, kardeşim Tolga Akalın'la ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam ettireceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. Allah hepinizden razı olsun."

Akşener'den veda konuşması

İYİ Parti'de olağanüstü kurultayda aday olmayan Meral Akşener, son kez kürsüden partililere hitap etti. Akşener, "Bugün emaneti devretme günü. Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim" ifadelerini kullandı.

Akşener şunları kaydetti:

"Bu kürsüden son kez konuşuyorum. Emaneti devretme günü. Sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetin temel değerlerini gözeterek sorumluluklar aldım. Mesele millet, memleket olduğunda inandığım yolda yürümekten çekinmedim. Milletin hakkı, devletin itibarı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni durduramadı. Cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri beni durduramadı. Bugüne kadar verdiğim tüm kararların, sorumlulukların hep arkasında durdum.

Benim için esas mesele haklı çıkmam değil, milletimizin çırak çıkmamasıydı. Türkiye'nin 5 yılını daha kaybetmemesiydi.

Gelelim 2024'e. 31 Mart seçimlerine hür ve müstakil olarak girdik. Bu karar bizim için fabrika ayarlarımıza dönmek demekti. İYİ Parti'yi iki kutba mahkum edilen Türk siyasetinin yaşam odası olması için kurduk. Milletimize yeni bir seçenek sunmak için kurmuştuk.

Ben de bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin tüm kararların arkasında durduğum gibi bu kararın da elbette arkasında durdum. Ne kadar zorlu bir yola çıktığımızın farkındaydım. Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüğümüzün farkındaydım.

Seçim sonuçları doğrultusunda aldığımız riskin farkındaydım. Türkiye'nin alıştırılmış normallerinin dışında, bedel ödeme sırasında en önde karşınızda duruyorum. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir hesaba, pazarlığa, sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğuyla son kez karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip etsin.

Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil, mayın tarlalarından geçerek geldik. Önümüze örülen barikatları, engelleri, tel örgüleri aşarak geldik. Adressiz kurşunlara direnerek geldik. Türkiye iyi olacak diye yola çıktık. Bir memleket meselesi dedik; il il, ilçe ilçe dolaştık.

Genel Başkan adaylarımıza başarılar diliyor, kurultayımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allahaısmarladık."

Akşener, 20 süren konuşmasını tamamladıktan sonra salondan ayrıldı.

Akşener'den kutlama mesajı eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, X hesabından Müsavat Dervişoğlu'nu kutladı. Akşener mesajında şunları kaydetti:

"5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Bakmadan Geçme