Kamu Gözetimi Kurumundan bağımsız denetçi adayı ilanı

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, bağımsız denetçi adaylarını belirlemek için sınav ilanını 4 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımladı.

  • 64

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, bağımsız denetçi adaylarını belirlemek için sınav ilanını 4 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımladı. Sınav, 29 Haziran 2024 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek. Başvurular 08 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 22 Nisan 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Başvurular, "http://www.kgk.gov.tr" adresindeki Başvuru Formu üzerinden elektronik ortamda yapılacak ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvuru şartlarına göre; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, sigortacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler alanlarında en az lisans seviyesinde mezun olanlar başvurabilecek. Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da başvuruda bulunabilecek.

Sınavın şekli ve konuları arasında; Muhasebe Standartları, Denetim, Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Bankacılık Mevzuatı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı yer alıyor. Sınav, yazılı test usulünde olacak ve belirlenen konulardan sorumlu olacak adaylar, 300 TL sınav ücretini başvuru esnasında online olarak ödemeleri gerekecek.

Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Bağımsız Denetçi Belgesi alabilmek için sadece sınavı kazanmanın yeterli olmadığı, adayların Bağımsız Denetim Yönetmeliği'nin 14. maddesinde belirtilen diğer şartları da taşımaları gerektiği vurgulandı. Detaylı bilgilere ve şartlara "http://www.kgk.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme