• Haberler
  • İşçi
  • İşe iade davalarında işsizlik ödeneği ayrıntısı

İşe iade davalarında işsizlik ödeneği ayrıntısı

İşe iade davası sonucunda işe iade edilenlere işsizlik ödeneği ödenip ödenmeyeceğine ilişkin kritik ayrıntıyı okuyucularımızla paylaşıyoruz.

  • 155

İşçilerin işe iade edilmesi durumunda işsizlik ödeneği alma şartları ve süreçlerine ilişkin bilgileri MEMUR5.COM editörü derledi. 

İşe iade davası sonucu işe iade edilenlere işsizlik ödeneği ödenir mi?

İşe iade davasının işçi lehine sonuçlanması halinde kanunda öngörülen geriye dönük yatırılan 4 aylık primlerin son günü fesih tarihi kabul edilerek, başvuru ve prim ödeme şartlarını sağlayanlara çalışılmayan dönemler için işsizlik ödeneği ödenmektedir. Davanın kesinleştiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılan başvuruların süresinde yapıldığı kabul edilmektedir.

İşe iade davasına konu olan ilk fesih ile işsizlik ödeneği ödenmiş olan işsizler için;  fesih tarihinden itibaren işe iade davası  kapsamında geriye dönük bildirilen primlerin son günü fesih tarihi olarak esas alınmak suretiyle işsizlik ödeneği hak sahipliği belirlenir ve işsiz geçen dönemler için işsizlik ödeneği ödenir. Prim bildirimi olan dönemlerde yapılmış olan ödemeler ödenecek işsizlik ödeneğinden yasal faiz uygulanmadan mahsup edilir.

Bakmadan Geçme